close

Contact rapid

Mancare ca la mama acasa! Bucatarie si brutarie traditional romaneasca!

close

Formular cerere ofertă

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.

  Nume (obligatoriu)
  E-mail (obligatoriu)
  Telefon (obligatoriu)
  Observații
  Ne implicam in nevoile comunitatii din Targu Mures

  Bucataria Alpha

  Proiect de incluziune sociala

  ALPHA SMART FOOD

  Un proiect realizat de oameni, pentru oameni!

  Bucataria Alpha reprezinta un proiect social de succes, pornit din dorinta de a oferi o masa calda, buna, persoanelor aflate în situații economico-sociale deosebite cum ar fi vârstnici de peste 65 ani al căror venit nu depășește 700 lei lunar membru de familie, persoanele cu handicap al cărui venit nu depășește salariul minim net lunar pe economie, persoane vulnerabile si din rândul populației rome.

  Cum se va realiza ajutorul?

  • Primii vizati vor fi cei care vor fi angajati in derularea activitatilor firmei de economie sociala.
   Acestia vor activa cu contracte pe termen nelimitat, in intreprinderea de economie sociala ajutandu-se pe ei si familile lor.
  • Urmatoarele persoane sunt cele vizate a face parte din misiunea sociala a intreprinderii sociale si sunt persoanele care vor beneficia de activitatile si sustinerea morala si financiara. Resursa principala va fi pusa la dispozitie din alocarea profitului produs de intreprindere.

  Serviciul pe care il dezvoltam este o unitate de alimentație publica mai exact serviciu de tip  cantină care va presta serviciu de pregătire al mesei cu posibilitatea servirii în incinta ei dar și servicii de catering asigurate si livrate consumatorilor locali.

  • Va exista și o etapă de informare și mobilizare a comunității în care vom încheia parteneriate publice sau private cu diferiți actori a căror dorință este să exercite o implicare cât mai mare în acest tip de afacere. Pe deoparte aceasta va asigura și sustenabilitatea proiectului mai precis mobilizarea cât mai concretă a partenerilor din comunitate.

  Context si nevoie sociala

  Scopul și cerința de finanțare vine tocmai din obiectivele organizaționale și sociale a întreprinderii și a cerinței proiectului de start-up și anume ameliorarea sărăciei și excluderii sociale a persoanelor vulnerabile sau în situații de risc.

  • Rolul nostru ca si întreprindere cu activitate socială va răspunde nevoilor comunității defavorizate, aici făcând referire la persoane de etnie roma, vârstnici și persoane cu dizabilități. De altfel aceste trei categorii de persoane în situații de risc sunt identificate în ”Analiza nevoilor sociale ale populației și harta prestatorilor de servicii sociale din municipiul Târgu Mureș”. Cauzele acestor nevoi sunt concentrate într-o serie de factori precum sunt autoexcluderea în special la populația roma, dizabilitatea cronică la persoanele cu dizabilități și venituri sub venitul minim garantat al vârstnicilor.

  Bugetul și numărul de angajați sunt stabiliți de condițiile de participare în acest caz dar este cat se poate de evident ca 2 dintre angajați vor fi din aceste trei mari categorii sociale aflate în situații de risc.

  Misiune(rol social)/programele sociale ale întreprinderii sociale

  • Misiune intreprinderii sociale: reducerea numarului de persoane aflate in risc de saracie, excluziune sociala sau cu dizabilitati din zonele urbane marginalizate ale Municipiului Tirgu Mures.

  Astfel, un numar de 50 persoane aflate in risc de saracie, excluziune sociala sau cu dizabilitati din zonele urbane marginalizate ale Municipiului Tirgu Mures vor beneficia de gratuitate la servicii de incluziune sociala asigurate de intreprinderea sociala.

  Serviciile de incluziune sociala vor fi asigurate de intreprinderea sociala in mod continuu, indiferent daca aceasta va avea profit sau nu si indiferent de marimea profitului.

  Intreprinderea sociala va contracta servicii personalizate pentru fiecare persoana din grupul vulnerabil in scopul reducerii numarului de persoane aflate in risc de saracie, excluziune sociala sau cu dizabilitati din zonele urbane marginalizate ale Municipiului Tirgu Mures si le va oferii gratuit acestora. Aceste servicii vor fi de formare profesionala, consiliere privind gasirea unui loc de munca, consultanta privind accesarea finantarilor si alte servicii care vor fi identificate pe parcursul derularii activitatii intreprinderii sociala

  • Intreprinderea sociala va fi o unitate de pregatire, preparare si servire a hranei in sistem catering, dar si in locatia proprie. In sistemul de catering, intreprinderea sociala va acoperi ca teritoriu zona Municipiului Tirgu Mures, iar ca si servire in locatia proprie va acoperi zona limitrofa.

  Pentru a identifica piata, s-a facut un studiu empiric sub forma de interviuri, din care s-a constatat ca: o serie de agenti economici, cum ar fi banci, farmacii, firme de telecomunicatii, etc., precum si scoli si gradinite pentru programele de after-school, sunt in cautarea unor furnizori care sa le asigure masa de pranz sub forma de meniul zilei pentru angajatii proprii sau pentru copii inscrisi in programele de after-school.

  • Avand in vedere ca este vorba de o intreprindere sociala, cea mai mare parte din profit se foloseste in scopuri sociale, persoanele intervievate au manifestat deschidere si empatie, in a beneficia si a plati pentru serviciile oferite de intreprinderea sociala, pentru a contribui astfel la realizarea scopului social.

  Intreprinderea sociala, va asigura pentru inceput un număr de aproximativ 100 de porții, atat pentru servire in locatie, cat si pentru serviciile de catering, urmând să crească numărul de porții la aproximativ 270 pana la sfarsitul primului an de functionare.

  Meniul este de tip bucătărie românească”ca la bunica„satisfăcând o paletă largă de gusturi și vârste.

  Pe lângă serviciul asigurat in locatie, va funcționa și serviciul de catering care va servi meniuri proaspete și calde, livrate direct la beneficiari diversi: agenti economici, institutii publice, scoli si gradinite. De asemenea, vom oferi si servicii catering pentru organizatorii de evenimente.

  Serviciile oferite de intreprinderea sociala vor o alternativa la restaurante/pub-uri si unitati de alimentatie de tip fast-food.

  Conform studiului empiric efectuat, am contatat ca la nivelul clientilor aflati in vecinatatea locatiei, acestia prefera sa aiba acces usor si rapid la un meniu de pranz (meniul zilei) la un pret decent, iar clientii institutionali isi doresc accesul la un serviciu de catering pentru meniul zilei pe care sa il poata oferi tuturor angajatilor lor.

   

   

  Contact Icon
  expand_less
  Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
  Detalii Am înțeles